søndag 29. september 2013

Deilige kanelsnurrer

I dag skal vi feire bursdagen til ene datterskatten min. Vi er en stor familie så vi har tradisjon for å ta med kake eller lignende til hverandre. 

Idag ble det kanelsnurrer og eplekake som blir med fra oss ❤

Disse er enkle å bake og er supergode.

Kanelsnurrer fra Åpent bakeri – fritt memorert fra boken Brød

ca. 20 store kanelsnurrer

  • 1 kg hvetemel
  • 3-4 ts malt kardemomme
  • 210 g sukker
  • 50 g fersk gjær (søt type)
  • 1 egg
  • 6 dl melk, lunken
  • 150 g smør, romtemperert og i biter
  • malt kanel, sukker og smeltet smør til fyll

Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha mel, kardemomme og sukker i miksebollen. Smuldre gjæren mellom fingrene og bland i melet*. Ha i egget og start maskinen. Hell melken i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er i, økes hastigheten. Elt deigen til den er smidig, ca. 10 minutter. Ha i smøret og kjør til alt smøret er godt blandet inn og deigen er glatt og smidig, ca. 10 minutter. Dekk bollen til med plast og la deigen heve i 1 time og 30 minutter.

Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut et rektangel, ca. 1,5 cm tykt. Pensle på et lag med smeltet smør og strø på sukker og kanel. Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag på langs. Del deigen i strimler på tvers, ca. 2-3 cm brede, tvinn dem og knyt dem i en knute. Legg kanelsnurrene over på en stekeplate dekket med bakepapir og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Stek midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter.


Deigen ferdig hevet.

Gode snurrer ❤

Eplekaken er også straks ferdig.

Ønsker dere alle en feiende flott søndag.

1 kommentar:

  1. Jeg kan formelig lukte den deilige gjærbaksten og eplekaken. Nam, nam.

    SvarSlett